skip to Main Content
Case: Topbloemen.nl

Case: Topbloemen.nl

“Centralisatie en optimalisatie van onze IT was onmisbaar voor het realiseren van onze groei.” – Edwin van Arkel, oprichter en eigenaar Topbloemen.nl

Wie is de oprichter en eigenaar van Topbloemen.nl, Edwin van Arkel?
Edwin van Arkel heeft één grote passie: mensen blij maken met bloemen. Vanuit die passie is hij destijds in 1999 Topbloemen.nl gestart. Het bedrijf heeft inmiddels de nummer één marktpositie veroverd op het gebied van bloemen bezorgen en is onder de naam Topgeschenken.nl in snel tempo verder gegroeid. Naast bloemen worden inmiddels ook taarten, fruit en geschenken zoals wijn en chocolade door heel Nederland bezorgd. Om die groei te kunnen faciliteren, is het bedrijf in februari 2017 verhuisd naar een nieuwe locatie. Een groter pand met distributiecentrum en ruim 40 werkplekken. De inrichting van de IT speelde bij de verhuizing een grote rol. Edwin van Arkel: “Centralisatie en optimalisatie van onze IT was onmisbaar voor het realiseren van onze groei.”

Verhuizen aanleiding voor op orde maken IT

De verhuizing naar het nieuwe, grotere pand was voor Topbloemen.nl de aanleiding om het IT-plaatje 100% in orde te laten brengen. Van Arkel: “Voorheen hadden we alles heel simpel geregeld, niet professioneel en zeker niet optimaal. Daarom hebben we de Boyz drie maanden voor de definitieve verhuizing gevraagd om ons op dat vlak te ondersteunen. Zij hebben hierbij een adviserende en een uitvoerende rol gehad.”

Pand Topbloemen.nl

Boyz in the Cloud heeft in het nieuwe pand zowel glasvezel aangelegd als een ADSL-back-up gemaakt. Mocht een van de twee om wat voor reden dan ook uitvallen, dan wordt er automatisch overgeschakeld op de ander. Daarmee is Topbloemen.nl verzekerd van een goede aansluiting op het internet, wat belangrijk is om de werking van de server te allen tijde te kunnen garanderen. Daarnaast is er ook gezorgd voor complete wifi-dekking in het gehele pand.

Realisatie van flexplekken en thuiswerkplekken

Van Arkel: “De belangrijkste optimalisatieslag zit in de gecentraliseerde server. Daardoor hebben wij van onze ruim 40 werkplekken echte flexplekken kunnen maken. We hebben zelfs thuiswerkplekken gecreëerd. Iedereen logt in op dezelfde server, waardoor gegevens niet verloren kunnen gaan.”

Een ander groot voordeel van de centrale server is dat updates vanaf één plek uitgevoerd kunnen worden. Voorheen moest dit bij elke computer apart gebeuren. Alleen dat levert al een bijzonder grote tijd- en kostenbesparing op. Daarbij komt dat de aanschaf van dure computers verleden tijd is; de server doet immers al het denkwerk.

Op het gebied van beveiliging heeft Boyz in the Cloud ook alles op orde gebracht. De zogenoemde ‘achterdeurtjes’ zijn dicht gezet en er is een mappenstructuur aangemaakt met machtigingen. Dit laatste zorgt ervoor dat enkel de mensen die toegang horen te hebben tot bepaalde informatie ook daadwerkelijk toegang hebben.

Topbloemen TV: promotie op lokaal niveau door narrowcasting

Naast het verzorgen van interne hard- en software, heeft Boyz in the Cloud voor de nationale bloemenbezorger ook Topbloemen TV gerealiseerd. Daarmee bereikt Topbloemen.nl haar doelgroep niet alleen op landelijk niveau (door te verschijnen in tv-programma’s als All You Need is Love), maar ook op lokaal niveau, via de aangesloten bloemisten.

Van Arkel: “In 2015 zijn we begonnen met narrowcasting in de vorm van Topbloemen TV. Daarmee bieden wij de 350 aangesloten bloemisten in ons netwerk de mogelijkheid om een speciaal scherm in hun winkel op te hangen. Daarop wordt zowel content van Topbloemen.nl vertoond als eigen content van de desbetreffende bloemist. Wij merken dat veel bloemisten graag hun naam aan ons willen verbinden en dit als mooie kans zien om ook eigen acties onder de aandacht van klanten te brengen.”

Topbloemen TV

De Topbloemen TV-schermen zijn speciaal ontwikkeld voor narrowcasting. Dit houdt in dat deze geschikt zijn om 16 uur per dag aan te staan, in tegenstelling tot normale tv-schermen. Ook schakelen zij op vastgestelde tijden automatisch in en uit.

Dagelijkse werkzaamheden in eigen beheer

Van Arkel: “De diensten van Boyz in the Cloud zijn onmisbaar geweest voor ons. Het is heel prettig als je bij een verhuizing kunt leunen op een betrouwbare en professionele partij die zowel een adviserende als uitvoerende rol aanneemt. Het grote voordeel voor ons is ook dat wij, dankzij de hard- en software die is geïnstalleerd, het dagelijkse IT-werk voor eigen rekening kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan het aanmaken van een nieuwe user ID. Als je daar elke keer iemand voor moet bellen, schiet het niet op. Gelukkig kunnen we bij complexe zaken altijd direct op vakkundige hulp van de Boyz rekenen.”

Back To Top