skip to Main Content

PROFESSIONELE WIFI

PROFESSIONELE WIFI

PROFESSIONELE WIFI

Perfecte Wifi

Veel MKB’s en kleinzakelijke omgevingen maken gebruik van consumenten Wi-Fi. Denk hierbij bijvoorbeeld aan consultants, freelancers en werving- en selectiespecialisten, die vanuit huis of een klein kantoor werken, waarbij meerdere apparaten verbonden zijn met het draadloos netwerk. Standaard consumentenoplossingen kunnen vaak niet voldoen aan de eisen die aan draadloze netwerkverbindingen worden gesteld. Dit leidt vaak tot een beperkte dekking en een trage internetverbinding. Ook functionaliteiten, zoals gastennetwerken en Bring Your Own Device (BYOD) zijn vaak onderbelicht en wordt er weinig aandacht besteedt aan de gebruikerservaring.

Gelukkig is er een oplossing voor alle ongemakken die high-end consumenten Wi-Fi producten veroorzaken. Perfect Wi-Fi zorgt voor perfect werkende Wi-Fi in MKB en/of thuisomgevingen. Door Enterprise hard- en software in te zetten, biedt het de ultieme oplossing voor maximale capaciteit, meer bandbreedte en volledige dekking zonder bekabeling. De Managed Service en gemakkelijke installatie creëren de meest optimale gebruikerservaring. Geïntegreerde functionaliteiten, zoals Guest Access en Seamless Roaming, zorgen tevens voor maximaal tevreden klanten. Overigens kan deze voorheen kostbare oplossing nu ook aangeboden worden door ISP’s in de vorm van bijvoorbeeld Cloud-Based Services, op het prijsniveau van consumenten hardware.

Bekabeling

Het aanleggen van een Ethernetbekabeling naar bijvoorbeeld een thuiskantoor op zolder is een veelvoorkomende probleemstelling. Veel klanten kiezen voor een draadloos alternatief, maar helaas schieten ook hierin consumentenproducten tekort. Het creëren van een stabiele breedbandige backbone naar een access point op zolder vergt een ander type hardware en software dan verkrijgbaar is via het retailkanaal. Dankzij de antennetechnologie, BeamFlex+, in Perfect Wi-Fi is er geen Ethernetbekabeling nodig om de gehele locatie te voorzien van Wi-Fi.

Installatie en onderhoud

Bij consumentenproducten geldt veelal de ‘fire and forget’ methode. Zodra het product is verkocht en geïnstalleerd, wordt er nog maar zelden naar omgekeken. Omdat de IT-omgeving zeer dynamisch is, kan dit leiden tot situaties waarbij het Wi-Fi netwerk niet meer goed functioneert of onveilig is geworden. Hierbij moet men denken aan bijvoorbeeld een update van een IOS of Android apparaat, waar het Wi-Fi netwerk geen ondersteuning aan biedt. Dankzij Perfect Wi-Fi zijn de benodigde firmware updates om deze problemen te voorkomen altijd beschikbaar.

Meer bereik voor MKB’ers en kleinzakelijke omgevingen

Enterprise hard- en software, zoals die van Ruckus, worden al meer dan 12 jaar lang ontwikkeld om ervoor te zorgen dat Wi-Fi in de zakelijke omgeving uitstekend werkt. Door Perfect Wi-Fi zijn een slechte dekking, storingen en een wisselvallige stabiliteit van Wi-Fi netwerken voor de kleinzakelijke klant verleden tijd.

Back To Top