skip to Main Content
Case: Master Totaalinrichting

Case: Master Totaalinrichting

“ICT brengt problemen met zich mee, daar kun je niet omheen. Een betrouwbare partner is daarom goud waard.” – Paul van den Brink, oprichter en eigenaar Master Totaalinrichting

Vanuit een klein pand in het centrum van Hoofddorp is Paul van den Brink twintig jaar geleden begonnen met Master Totaalinrichting. Van dat kleinschalige is vandaag de dag nog maar weinig over. Vanuit de indrukwekkende showroom op bedrijvenpark De President in Hoofddorp verzorgt de organisatie projectinrichtingen en geeft zij interieuradvies tot over de landsgrenzen heen. Zo valt onder andere de complete inrichting van alle Basic Fit sportscholen onder hun verantwoordelijkheden en is zij actief betrokken bij mediabedrijven als Talpa, Endemol en SBS6. Voor de hotelmarkt is inmiddels een aparte BV opgericht: Hotel Partners.

Paul van den Brink, oprichter en eigenaar Master Totaalinrichting: “In een relatief korte tijd zijn wij explosief gegroeid. Ook op het gebied van ICT vraagt dat om de nodige aanpassingen. En… ICT brengt altijd problemen met zich mee, daar kun je niet omheen. Een betrouwbare partner als Boyz in the Cloud is daarom goud waard.”

2500 m2 aan showroom, 1500 m2 aan magazijn en kantoorruimte

Acht jaar geleden heeft Master Totaalinrichting haar intrek gedaan in het zelfontworpen pand op het bedrijventerrein in Hoofddorp. Van den Brink: “We moesten wel. We groeiden dusdanig hard uit onze voegen dat we kozen voor een lange termijnoplossing: een eigen pand. We konden helemaal losgaan: de juiste lichtinval, onverwachte vormen en een professionele uitstraling. Dat kun je natuurlijk wel aan ons overlaten. Toen we bezig waren dachten we wel eens waar beginnen we aan, maar inmiddels komen we alweer ruimte te kort. Het technische deel, dat moet je overlaten aan een professionele partij. Boyz in the Cloud is die partij voor ons.”

Oude servers stonden op ontploffen

Om het ICT-technisch goed te regelen in een pand van in totaal 4000 m2 komt heel wat kijken. Boyz in the Cloud is begonnen met een onderhoudsronde. Zo zijn onder andere de servers vervangen vanwege de groter wordende vraag aan capaciteit. “Onze oude servers stonden op ontploffen”, aldus Van den Brink. “Ze konden de groei simpelweg niet aan. De nieuwe, centrale server kent dat probleem niet. Daarnaast zijn er meer voordelen zoals het feit dat updates aan systemen nu vanaf één plek uitgevoerd kunnen worden. Dat brengt een flinke tijd- en kostenbesparing met zich mee.” Ook is in het gehele pand voorzien van een professioneel en dekkend wifi-netwerk.

Narrowcasting heeft rol in concept Hotel Partners 

Naast de technische, onzichtbare oplossingen van Boyz in the Cloud is er ook een oplossing die wél zichtbaar is: narrowcasting. Zo hangen er schermen in de showroom waarmee het voor de adviseurs mogelijk is om ter plekke, samen met de klant, op groot scherm tekeningen te maken. Een oplossing die bijdraagt aan de zo belangrijke beleving van de klant. Van den Brink: “Daarnaast zijn de narrowcasting schermen ook verweven in onze oplossingen binnen het Hotel Partners concept. Zo kunnen onze klanten ervoor kiezen om de hotelkamers in te richten met schermen die naast een TV-functie ook als spiegel kunnen fungeren. Een oplossing die erg in trek is.”

Snel schakelen is cruciaal

Van den Brink: “Het grote voordeel van werken met de boyz is het snelle schakelen, dat is echt cruciaal. Op het moment dat zich een probleem voordoet op ICT, waar je simpelweg niet aan ontkomt, is het taak om snel te handelen. Dat is de toegevoegde waarde van de boyz. Wij hoeven maar één belletje te doen en het wordt geregeld. Vaak staan ze nog dezelfde dag bij ons op de stoep om het op locatie op te lossen. Dat maakt ze voor ons onmisbaar.”

Back To Top