skip to Main Content
In De Cloud Werken: Een Goed Voornemen Wat Je Wél Kunt Volhouden

In de cloud werken: een goed voornemen wat je wél kunt volhouden

Goede voornemens: we kennen ze allemaal en de meeste mensen hebben ze ook, maar ze volhouden is een heel ander verhaal. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat slechts zo’n 20 procent van de mensen goede voornemens ook echt volhoudt of waarmaakt.

Dat geldt ook voor een goed voornemen van veel ondernemers: werken in de cloud. Veel ondernemers nemen zich voor om ‘dit jaar toch echt te beginnen’, maar uiteindelijk komt er weinig van terecht. De redenen zijn vaak makkelijk te verklaren én op te lossen.

Het doel is niet duidelijk

Bedenk jezelf als je in de cloud wilt werken met je bedrijf, waarom je dat wil doen. Vaag een keer ergens  de woorden ‘in de cloud’ horen vallen, maar je weet niet precies wat het inhoudt? Verdiep je er een middag in en je zal merken dat het allemaal veel gemakkelijker en handiger is dan je denkt. En als je ergens niet zeker over bent, vraag dan meer informatie bij één van onze medewerkers.

Het levert even ‘gedoe’ op

We zouden soms willen dat alles vanzelf gaat, maar verandering gaat vaak gepaard met een beetje moeite. Wil je afvallen? Dan zal je je eetpatroon moeten aanpassen en jezelf naar de sportschool moeten slepen. Wil je in de cloud werken? Dan zal je aan de slag moeten om oude systemen te laten omzetten naar een nieuw systeem in de cloud. Ja, het kost even werk. Maar achteraf ben je net zo blij als dat je die vijf kilo eraf hebt getraind en wordt jou voor een flinke periode (misschien wel levenslang) heel wat werk bespaard. Je hoeft namelijk lokaal helemaal niets meer te beheren, dat doen wij voor je!

Ik kan het niet zelf

Tsja, het kan natuurlijk heel goed dat je jouw goede voornemen voor 2019 niet helemaal in je eentje kunt behalen. Maar als het gaat om werken in de cloud is dat ook helemaal niet nodig. Boyz in the Cloud levert de meest hoogwaardige IT-oplossingen uit de markt en zorgen ervoor dat dit bij jou net zo goed werkt als bij ieder ander waar we onze werkzaamheden uitvoeren. Het fijne aan het behalen van dit goede voornemen, is dus dat je het doel vrij makkelijk zelf kunt behalen. Je hoeft alleen maar met ons in gesprek te gaan.

Het ‘nieuwe’ voelt onveilig

Stiekem is het ook wél fijn, dat oude vertrouwde waar je eigenlijk vanaf wilt. Dat geldt voor veel jarenlange rokers die zichzelf niet voor kunnen stellen zonder sigaret in hun mond en het geldt ook voor het werken in de cloud. Natuurlijk is het fijn en vertrouwd om in je eigen (oude) patronen te willen blijven leven en werken, maar waarom zou je dat doen als het uiteindelijk veel veiliger en effectiever is die omslag te maken? ‘Het is doorgaans het ontastbare wat een gevoel van onveiligheid creëert’, schreven we al in de blog over veilig werken in de cloud. Tijd om dat gevoel aan de kant te zetten dus.

Ik hou het niet vol

‘Doorzetten’ is nou typisch een woord dat je constant hoort als het gaat om goede voornemens. Maar het fijne bij het werken in de cloud is dat als je eenmaal aan de slag gaat, de rest vanzelf gaat. Je hebt namelijk geen andere keuze meer. Als wij van Boyz in the Cloud het werken in de cloud eenmaal in orde hebben gemaakt, gaat de rest vanzelf. Het enige dat nog mis kan gaan is op voorhand smoesjes verzinnen om maar niet te hoeven starten. Maar als je eenmaal gestart bent, wordt jouw nieuwe computergedrag binnen je bedrijf binnen de kortste keren een routine waar je niet meer vanaf wilt wijken. En zo is dit dus een van de makkelijkste goede voornemens waar je je wél aan gaat houden. Kijk maar hoeveel ondernemers je voor gingen!

Wil je weten hoe wij jouw gegevens in de cloud beveiligen? En wat deze manier van werken jouw business kan opleveren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Door Marco Meents, mede-eigenaar bij Boyz in the Cloud

Back To Top